Neslemuffins med sitron

Hvorfor ikke gjøre søte kaker litt sunnere! Brenneslen er både grønn, god og gratis og er perfekt å plukke nå på våren.

Tidlig på våren, når plantene har blitt omkring 15 cm høye, er brennesle en verdifull matplante som de fleste synes smaker godt. På denne tiden av året inneholder urten opp til tre ganger så mye proteiner som kål. Bladene kan kokes som spinat og de har høyere næringsinnhold og mindre oksalsyre enn spinaten. Bladene inneholder også karoten (forløper for vitamin A) og vitamin C i samme mengde som i spinat.

Ingredienser

  • 150 – 200 g forvellede nesler, finhakket
  • 200 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 3 egg
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • Revet skall og saften av ½ sitron (kan sløyfes)
  • 1 pakke Philadelphia-ost, naturell
  • Litt melis

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker mykt
  2. Rør inn eggene, ett av gangen
  3. Rør inn nesle, vanilje og sitron og til slutt hvetemel og bakepulver
  4. Fylles i små muffinsformer, ¾ fulle
  5. Stekes i cirka 15 minutter på 170°C, midt i ovnen.

Topping

Bland sammen 1 pakke Philadelphia ost, litt sitronsaft og melis til riktig konsistens. Pynt med det du måtte finne av spiselige blomster.