Irenes Traktkantarellsuppe.

Skogen bugner av traktkantarell på denne tiden av året. Da kan det kanskje smake med en deilig høstsuppe?

Dette blir en stor porsjon.

Du trenger ca. 1 kg forvellede eller ferske traktkantareller, eventuelt 100 gram tørkede (må bløtlegges).

Andre ingredienser:

  • 3 – 3 1/2 liter vann
  • 8 – 9 terninger grønnsaksbuljong
  • 2 – 3 gule løk
  • 4 – 5 ss smør
  • 1 liten boks tomatpurè
  • 1 beger Crème Fraiche
  • 1 pakke Blue Castello (eller en annen muggost)
  • Timian
  • Cayennepepper

Femgangsmåte:

  • Hakk løken fint og blank den i smør i en stor kjele
  • Ha i tomatpurè, buljongterningene og soppen (med bløtevannet)
  • Ha i vannet. Kok opp og la koke i ca. 15 minutter
  • Ha i ost og Crème Fraiche og la det koke noen minutter til
  • Smak til med Timian og Cayennepepper
  • Jevnes med Maisennamel til ønsket tykkelse

Smaker ypperlig servert med grovt rugbrød med meierismør.