Dette blir en stor porsjon.
Du trenger ca. 1 kg forvellede eller ferske traktkantareller, eventuelt 100 gram tørkede (må bløtlegges).
Andre ingredienser:
- 3 – 3 1/2 liter vann
- 8 – 9 terninger grønnsaksbuljong
- 2 – 3 gule løk
- 4 – 5 ss smør
- 1 liten boks tomatpurè
- 1 beger Crème Fraiche
- 1 pakke Blue Castello (eller en annen muggost)
- Timian
- Cayennepepper
Femgangsmåte:
- Hakk løken fint og blank den i smør i en stor kjele
- Ha i tomatpurè, buljongterningene og soppen (med bløtevannet)
- Ha i vannet. Kok opp og la koke i ca. 15 minutter
- Ha i ost og Crème Fraiche og la det koke noen minutter til
- Smak til med Timian og Cayennepepper
- Jevnes med Maisennamel til ønsket tykkelse
Smaker ypperlig servert med grovt rugbrød med meierismør.